Blog

 

Další týden v izolaci byl konečně ve znamení zvolnění, znovu napojení a taky vnímání posunu "normálu". V pondělí jsem zahájila svůj každoroční jarní detox a ten k tomu zvolnění a zklidnění přispěl, ale o něm spíš až příště.

Týden, ve kterém končil jeden měsíc a začal nový, znamenal i pro mě zase nějaké ty konce a začátky, vrcholy a pády.
Takový propad energie z pondělí na úterý jsem už dlouho nezažila (ale když pracovní věci vyřizuji i o víkendu, asi se nebylo čemu divit). Došlo mi, že je potřeba něco změnit

Začátek března, kdy jsem o koronaviru věděla o dost víc než většina lidí v Evropě, protože jako Business Continuity Manager tím žila už minimálně pátý týden, nevyšla nikam bez dezinfekce a kašlající lidi bez zakrytí úst mi přišli maximálně neomalení, se zdá tak strašně dávno! Událo se toho tolik!

Moji milí jogíni, o tom, co nám má toto období přinést a co nás má naučit, se píše hodně, takže to si necháme třeba na jindy, každopádně jestli vás zajímá, co dělá jedna z vašich lektorek jógy v době koronaviru, tak vězte, že nenatáčí lekce na youtube ani je nevysílá on-line, nenatáčí tutorialy, jak si udržet pozitivní náladu či nastavit...

Kdo mohl před zhruba 9ti měsíci, kdy jsem se rozhodla jít na další lektorský kurz jin jógy, tentokrát přímo se Sebastianem Pucelle a Murielle Burellier tady v Praze, čekat, že přijde po extrémně náročných týdnech v práci přesně včas, abych úplně nezkolabovala a odpočinula si v ten správný okamžik! Toto nejsou náhody.

Prožívám vntiřní zmatek, konflikt intuice a mysli a vše se zdá tak nějak naruby. A když se začíná nad situací vyjasňovat, přichází soumrak duše a smutek srdce. Vše to pozoruji - svůj zmatek, svůj smutek, své slzy i své zoufalství. Vím, že tu nebudou dlouho, že odezní, ale že si to teď musím prožít.

Nedělní úplněk nám nabídl možnost k osvobození naší tvůrčí energie - vybízí "osvoboďte se od vnitřních omezení a začněte konat". Přemýšlím nad tím a pro sebe si to upravuji na "osvoboď se a nech plynout".